Tuesday, November 8, 2011

Week 9

alhamdullilah, we have reach week 9. another 3weeks to finally finished the 1st trimester.
insyallah, tanpa sebarang complication. 
owh, muntah2 tu adalah benda biasa. walaupun en suami mahu amik ubat bontot (utk tahan muntah), aku tetap tanak. seksa la sebenarnya ubat tahan muntah itu. 
*ok, sape penah amik, sila cite sket? ubat muntah yg masuk kot bontot tu*

 still a long way to go. 

Ya Allah Ya Tuhan ku, peliharalah anak dalam kandungan ku ini.
amin..

7 comments:

  1. I takpenah amik ubat tahan muntah. Tapi rasanya macam pernah kena masuk ubat through drip kot dulu, masa warded at 13weeks. Memang lega lah sebab masa tu muntah non-stop sampai kena pegi hospital.

    Btw, I'm 18weeks now.

    ReplyDelete
  2. week 9 dah alhamdulillah :D dah nak abis 1st trimester, insyallah lama2 ilangla muntah ko tu ;P hormon ko terbaek, sebab tu muntah2 kan..aku tau sebab bile aku apply progesterone cream tu aku pun nak muntah je so mase tu aku pikir, ooo patotla org pgnant asik muntah sebab progesterone tgh naik tinggi...

    ReplyDelete
  3. owhh..ade ek yg style masuk kot situ..huhu..noli mkn yg jenis pil je dulu..sbb alahan teruk gak..smpai nk masuk bln ke4..

    ReplyDelete
  4. sy xpenah amik ubat muntah sbb sejak pregnant nie xpernah muntah2 lagi..tp kalo ubat cucuk bontot tu..memang pernah amik..tp ubat tahan sakit la..kalo xnk muntah kene amik kot..hehe..

    ReplyDelete
  5. vv: u warded sbb muntah ke? owh dah 18weeks. congrats.

    jay: doc pun kate, lagik kuat muntah lagik kuat baby. tp seksa weh muntah tu. mkn asam pun aku muntah. in fact asam lagik teruk aku muntah. urmm..

    noli: hehee. aah ade. sbb yg telan tu biasanya mengantuk (utk aku la, org lain tatau. kalo telan yg tu, alamat mmg tak pegi keje la)

    melur: die bukan cucuk bontot, ubat masuk kat bontot. erm, macam ubat demam baby kot. husband yg insist amik, sbb die tak tahan tgk teruk sgt. tp i takutt..

    ReplyDelete
  6. S: hehe..silap tulis aha..ubat tue masuk ikut bontot..dulu masa lepas operate mmg kene amik ubat tue...tp hubby yg masukkan kat dlm bontot..kita tak berani wat sendiri..serius benci ubat tue..hehe

    ReplyDelete
  7. dah 2 ari amik ubat bontot tu. masuk sndrik je. tp i make sure dah puas buang air besar. ahahhaha. mmg tak selesa. tp tak muntah la (1st day, 2nd day, tetap rasa nk muntah gak. aiyooo). benci la pakai ubat tu. sbb nk kentut pun kene pegi toilet takut terkeluar balik.

    ReplyDelete