Wednesday, May 23, 2012

12th May 2012

jam 2.46pagi, aku bergelar Mummy.

alhamdullillah. syukur tuhan.

semua sekelip mata. mcm sekejap je doc godek2 perut aku, abg gentel2 tangan aku supaya aku berjaga, ttibe dgr suara dr masitah minta abg azan. abg mcm terpaku. dr masitah keraskan sikit suara, cepat, azan sekarang. abg bole tanya lagik, sekarang? ye, sekarang! bergetar suara abg azan.

pastu nampak satu object putih dekat depan mata, ok, ni anak awak ye.

aku nampak sekelip mata je. pandang abg balik, baby nangis tak, itu soalan pertama aku. abg jawab, tu, die tgh nangis. lepas tu baby dibersihkan, terus bawak keluar.

dan abg pun duduk balik kat kerusi dia sambil terus pegang tangan aku. bosan nya. bole pulak doc n the team bersembang pasal tanam pokok? haha. korang penag tgk greys' anatomy? yg die bersembang2 dlm OR tu? owh, itu adalah reality! bayangkan derang sembang pasal nk tanam pokok sambil sudahkan operation aku?

pastu abg disuruh keluar. dan aku ditolak keluar gak. dalam kul 3.30am la time tu. still, bayang baby pun aku tak nampak. mintak dekat abg, abg, nk baby, mana baby? baru baby dibawak dekat aku. abg dukung letak dekat dada. br nampak muka baby,

ya Allah, anak aku... anak aku. anak aku. air mata pun jatuh. owh, dah ada anak dah aku. nk pegang lebey2 tak bole sbb aku separuh sedar. tgn dan kepala je bole gerak. tu pun limited. pandang je muka baby.

dalam kul 4.30am, abg pun balik umah.

terkebil2 aku pandang syiling. dah jadi ibu dah aku. mcm cerita dongeng. semalam masih lagik dalam perut aku.


owh, 11th May 2012, time nk ke clinic, pergerakan baby sedikit kuat, dan aku pujuk baby dan kata
"sabar sayang, malam karang mummy n daddy jumpa awak ye. sabar sayang. malam karang kita jumpa"

dan, mmg malam tu jugak kami bersua muka.


alhamdullillah.

terima kasih Allah.

9 comments:

  1. tahniah dear...glad with u :) baby girl or boy?

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah... tahniah.. :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah. I tak sedar I got all teary up reading this. congrats to u n hubby! semoga menjadi mummy n daddy yang terbaik untuk baby u ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks. amin, insyallah!

      Delete
  4. :D *buat2 sengeh padahal mata aku berkaca2 gak*
    :D *sengeh lagi*

    ReplyDelete