Thursday, June 14, 2012

Set Bersalin

tak habes2 pasal set bersalin.
hahahha.
pdhal dah nk abes pantang dah. dah day 34. tinggal lagik 10 hari je.

tp aku tetap nk share.

sebelum beranak, aku tak beli langsung set bersalin.
err. sbb mahal sgt? ade ke patut yg recommended by Dr adalah berharga Rm350? tanamera?
erkkkk. bek aku beli barang2 baby.
dan sbb aku rasa mmg aku takkan makan kot jamu2 nih. wek.
tp adelah terpk nk beli Shaklee.

tak sempat.
sebab beranak terkejut.
pastu ceaser plak.
pastu anak kuning plak.

pastu lepas 3minggu, br nk berurut, kene marah ngn tukang urut sbb tak makan set bersalin. ngn mak aku skalik kene marah sbb tak paksa aku makan. dush, mak bukan tak paksa, aku tanak. sbb ade bad experience dgn jamu mak dara. tak sanggup mak nok!

tukang urut tu bebel2 sbb tu la aku takde susu. sbb tak makan jamu la. ape la. dushh lagik sekalik. so aku beli la gak. set bersalin Afiat. sbb termakan kata2 tukang urut tu. mcm2 jamu dalam tu. wekkk. urgh bau.

pastu tukang urut suh pakai barut. dan aku mcm wtf? kate ceaser, barut camne? rupenye, barut afiat tu kecik je. cam pouch bag pakai kat perut. pastu tukang urut paksa aku pakai, aku pakai je la sehari.

padan muke aku, berdarah parut operation yg dah cantik tu. dush lagik sekalik!
padan muka!

terus aku cabut tak pakai dah. bgtau mak, mak pun kate tak payah pakai dah. call abg bgtau,. free kene bebel, sbb mmg kiteorg dah setuju no jamu2 at all!

errr.. padan muka aku.

dan sekarang, terlantar la set bersalin tu dalam kotak. owh tp sabun mandi dan feminin wash die aku pakai la.

pastu, tak puas ati sbb susu kering punye pasal, aku panggil sowang lagik tukang urut. sekalik lagik kene bebel. sbb tak makan jamu. dushh! sakit pala aku. eh, jgn kata jamu, ubat ospital tambah susu pun aku telan ok!

owh, tukang urut yg 2nd ni orang jawa dari seberang. die bsing2 kata, ubat ospital tak cukup hebat, kene makan jamu gak. pastu die buatkan jamu utk aku. errrr... dari kunyit dan gula batu. bau perghhh!

tp sbb nk susu, aku telan gak. tp, mcm tu gak la susu aku.

takpela, pasrah dan redha. mmg bukan rezeki anak aku.

ok, berbalik kepada set bersalin tadik. aku igt aku nk pakai kot. lepas 5bulan? bole kann? at least kasik perut ok sket dlu kot. ke 5bulan selepas pun tak ley sapu ape2 kat perut lagik?

5 comments:

  1. biasa la mak bidan ni banyak pantang larang nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn. mcm2 pantang laranngnya

      Delete
  2. aini pn tak pkai barut.. tp.. ble tgk perot sekarang.. emmmm..mcm risau pulak.. huhuhu..
    aritu pkai modern bengkung autumnz.hasilnya, sakit yg kt dalam perut ni.. haiyaaa.. trus takot nk pkai dah.. tgu la lg 5,6 bulan ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula. kalo pas 5-6 bulan bole kot pakai bengkung? ke takley lagik eh?

      Delete
  3. dear, cuba bengkung moden dari bengkungmoden.com. sy order dari owner dia, dh try hampir seminggu, Alhamdulillah OK

    ReplyDelete