Wednesday, September 5, 2012

Dr Nadir Khan, Klinik Wangsa

sejak lahir, aku perasan hamza ckekadang cam susah nk bernafas, pastu cam ade hissing sket nafas die. cam org asthma plak. tp sometimes, bukan kerap, bukan selalu. tapi lately kerap, selalu. cam susah nk bernafas. pastu die menangis.

hamza jarang menangis, biasanya kalo die menangis tu sbb lapar, tp lately die kerap menangis sbb susah nk bernafas. pastu plak, susah nk isap susu. sbb tersumbat hidung. dah tersumbat, camne nk isap susu kan?

search punya search carik klinik pakar kanak-kanak, aiseh, sume tak bukak malam. sume siang. abes camne? dan sepupu aku kate, die slalu bawak anak die pegi klinik kita kat wangsa maju tu, doc ok. so isnin malam, aku pegi la sane. wohooo, ramainye org, dan mmg ramai yg bawak budak2. ok, so dalam otak kate, maybe this clinic ok kot, tho die general doc, bukan paed. lama gak la tunggu, then kami masuk, Dr. Izzat kot, rasanya.

tunggu dekat sejam, consultation 3minit.

nice?

abg dukung hamza, duduk kat kerusi patient, aku duduk depan doc. pandang muka aku pun mmule tanak. aku takde senyum, dan muka aku "im-all-business" baru die pandang. come on doc, u rasa u doc, and im nobody ke? walaupun sy tak pegi medical school, sy pegi u jugak, sy pun professional gak cam u.

dan selamba dia kta, ok, sy bagi ubat keringkan kahak.

dan aku tanya, is it ok to give drugs to a baby?

tahu apa dia kata? dah sakit, makan ubat la.

wohaaa! nice words eh doc? mcm tu eh ckp dkt ur patient parents? first time parents plak tu? yg mana semua mende kecik kat mata u, mmg besar kat mata kami? ok, fine, i tak pegi medical school cam u, but i learn ethics, dan budi bahasa.

ok enough pasal klinik kita.

selasa, muhasabah diri. kenapa aku tak bole bawak hamza pegi paed terus? time ttc, beribu habis, time pregnant, beribu habis, tak kesah pun pegi pakar. kenapa hamza dah lahir kedekut? astagfirullah hal azim!

masalahnya, paed malam tak bukak.

muhasabah diri lagik, siang? penting ke keje tu? meeting tu daripada anak? astagfirullah al hazim!

so arini, selepas tanye en google, mane clinic yg bagus, aku pegi Klinik Wangsa, jumpa dr Nadir Khan.

no, die bukan klinik pakar kanak-kanak, tp aku rasa die specialist utk lungs. dan one thing aku suka, dia tak bagi ubat. sbb aku tak percaya ubat utk kanak-kanak apatah lagik baby.

dan, penerangan dia, sgt puas hati. tanya la macam2, mmg dia tanya.

first thing, dia akan tanya, anak lahir normal atau ceaser. dan consultation die mmg best!

recommended!

nnti aku sambung. anak aku tido, aku nk masak jap. owh arini aku EL.

3 comments:

  1. Sy pun pi kat Dr.Nadir Khan, dulu masa first time p xdpt jumpa dia tp doc lain. My husband tanya kat doc tu, I thought this is paed tapi macam just general clinic je? Then doc tu ckp memang ni general clinic tapi kalau nak jumpa paed datang esok pagi jumpa Dr.Nadir Khan, he actually specialize in paed =)

    ReplyDelete
  2. We are Owner and Operator a General Practice (GP) Clinic in Bandar Sungai Long, Bangi and Putrajaya (Presint Diplomatik - Klinik Pakar KASIH).

    We are looking for a dedicated Medical Officer Requirements at Bandar Sungai Long Clinic:-
    Lady doctor
    MBBS or equivalent from a recognized institution approved by Ministry of Health Malaysia
    Possess valid Annual Practicing Certificate
    Registered with Malaysia Medical Council
    Minimum 2 years working experience in Obstetric & Gynecology
    Attended an Obstetric Life Saving Skill
    Attended A Neonatal Resuscitation Program
    Working hours negotiable with minimum on-call
    Very attractive salary RM7,000 (starting)
    Kindly please send to recommend CV to: aznial@gmail.com

    Clinic information:-

    PUSAT RAWATAN SUNGAI LONG
    NO. 12 JALAN SL 1/13
    BANDAR SUNGAI LONG
    43000 KAJANG
    SELANGOR
    TEL / FAX: 03-90114833


    Regards
    Ir. Aznial Rahmat
    Director
    KASIH Group
    012 312 9264
    aznial@gmail.com

    ReplyDelete
  3. PERMANENT DOCTOR NEEDED - URGENT !!!

    We are Owner and Operator a General Practice (GP) Clinic in Bandar Sungai Long, Bangi and Putrajaya (Presint Diplomatik - Klinik Pakar KASIH).

    We are looking for a dedicated Medical Officer Requirements at Bandar Sungai Long Clinic:-
    Lady doctor
    MBBS or equivalent from a recognized institution approved by Ministry of Health Malaysia
    Possess valid Annual Practicing Certificate
    Registered with Malaysia Medical Council
    Minimum 2 years working experience in Obstetric & Gynecology
    Attended an Obstetric Life Saving Skill
    Attended A Neonatal Resuscitation Program
    Working hours negotiable with minimum on-call
    Very attractive salary

    Kindly please send to recommend CV to: aznial@gmail.com

    Clinic information:-

    PUSAT RAWATAN SUNGAI LONG
    NO. 12 JALAN SL 1/13
    BANDAR SUNGAI LONG
    43000 KAJANG
    SELANGOR

    ReplyDelete