Monday, January 28, 2013

Sudah

lama sgt tak update entry


eh baru update semalam pasal gigi hamza. tak. maksud aku lately aku sgt malas untuk menulis. banyak aku pendam je. nk tulis pun malas. ah sbaner aku memang malas. kan.

so far, life macam biasa. hamza makin byk kerenah, ye la dah nk masuk 9bulan dah kan. mcm2 dah pandai.

  • dah tumbuh gigi.

  • dah pandai cranky kalo mengantuk. akan menjerit as if nk bgtau "mummy, im sleepy, please put me to sleep"

  • dah pandai tantrums kalo tak dapat kehendak hati dia. biasanya hamza lebey berminat dgn hp, remote control, notebook drp toys die.  

  • dah pandai campak2 mainan drp car seat pastu pandang mummy bagi mummy-please-pick-up-my-toys-look. 

  • dah pandai sangat masuk bawah sofa. owh itu tempat kegemaran die. iskkk


  •  dah pandai tarik telinga kucing. owh, sungguh berminat dgn haiwan rupenye. turun daddy ni. sbb mummy haram tak suke pets.


  • dah pandai mintak org dukung. terkapai2 tangan mintak kite dukung.

  • dah pandai pujuk orang. hamza akan tepuk2 kekonon macam nk bagi kite tenang. hahaha. kelakar
  • dah pandai buat mummy-please-do-fed-me-as-well look setiap kali mummy makan. 
  • dah pandai buat no-mummy-i-dont-want-milk-but-i-want-whatever-u-and-daddy-are-eating look.
  • dah pandai buat bunyik mengunyah makanan kalo mummy choose to ignore all those looks. pastu wat puppy eyes mintak simpati so tat mummy akan bagi gak rasa.
  • dah pandai nk kiss org. tp instead of bagi pipi or hidung or mulut, die bagi dahi. ok, rasanya hamza tends to kiss people but end up wanting people to kiss him.


cumanya, masih kurang rajin nk merangkak. merangkak satu step pastu lepaskan badan, hamza lebey suka mengesot cam askar tu daripada merangkak. ah risau mummy napela anak mummy tanak merangkak. 



dannn, masih malas untuk pegang botol! owhhhhh tidakkkkk!


9 comments:

  1. hamza manja mummy, sebab tu lambat sikit. tapi as long hamza sihat, mummy jangan lah risau sangat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la, risau sbb dah nk masuk 9bulan tp tak merangkak lagik. dekat school, die sowang je yg tak merangkak lagik dalam kelas die. risau

      Delete
  2. babe..samela baby i ni ha..malas sikit. tp xpe. xforce them. nti tiba2 diorg pandai buat. Iman dulu, suro2 die merangkak die xnak. one day tu tetiba dia bgn tido and merangkak. haha. laju plak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke? risau gak sbaner. tp paling geram part malas pegang botol susu tu.

      Delete
  3. Macam alya jugakkk..malas nk merangkak..
    kiss org pakai dahi..huhuhu..
    pg2 anta alya salu nampak hamza..tp tak pernah lg jumpa mummy hamza..that day sempat tgk dari belakang je masa mummy hamza dukung hamza and balik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, rasanya cam nampak aini aritu, tp tak sure. lagikpun time tu tak berapa sehat sgt, gastric, selekeh gile. hahahahha

      Delete
    2. heee...xpe..nnt ada jodoh, jumpa la.. :)
      Pasal botol tu, lupa nak tanya, bpe oz eh?

      Delete
    3. yg besar if im not mistaken

      Delete
    4. owh..aini nak yang 5oz je..alya mnum 3oz je per feeding..

      Delete