Sunday, January 8, 2012

Walk the Walk

the term walk here refers to how a pregnant lady walks.

every since i get married, and constantly thinking about babies, i started seeing pregnant ladies everywhere. then, when we are officially TTC, everywhere i turned, there shall be pregnant ladies with their belly bursting up, kinda like mocking me.

and their walk. notice how difference their walk really are? it's like the belly is so big that it made them hard to walk. and i remember how i used to envy those walk. so, its not really like a model walking, yet the walk seems irresistible to me. walking and gently strocking the belly. hurmm...

and then i finally get pregnant. yet im still walking like a normal person. which made me wonder why. and judging from my small belly, i believe people shall find it hard to figure that i am pregnant, unless they really take a good look.

while waiting for my untrasound appointment at Klinik Ibu Mengandung Gombak Setia, i could not help but to notice other's huge belly and of course, their walk. tho the waiting line is long, i simply could not complaints as i loove looking at babies. lots and lots of them!

yet, a thought come across my mind, maybe i shall walk the walk when my belly is as huge as them?


ps: en suami kate, same je i jalan mcm pregnant ladies lain jalan, sbb obviously, i dah tak catwalk langsung dah skang sbb i mcm tak larat sgt. huhuhu

pps: tadik punye ultrasound, doc kate, pregnancy dah masuk 20weeks 2days. hah, amik. tercepat seminggu. ok, confirm edd tak bole percaya. dushhh!

10 comments:

  1. i da ujung2 pregnant ni baru dpt walking style utk pregnant woman tu. sbb perut i pon mmg jenis kecik. he

    ReplyDelete
  2. :) my MIL pun cakap saya jalan tak mcm org pregnant. lasak semacam je. dah la laju. salu kene marah sebab jalan laju sangat. huhu..

    ReplyDelete
  3. ciksuen: owh ye ke? rasanya walking style tu depends pada kebesaran perut jugak la kannn...

    cahaya: takpe, byk berjalan senang nk deliver. ini fakta. doctor pun ckp

    ReplyDelete
  4. Am trying to walk more and more towards EDD ni.. tp kannnnn... fuhhhh... mengah tak hengat. Jalan naik tangga 1 floor pun dah macam panjat 5 tingkat.. >.<

    ReplyDelete
  5. Gaya I jalan pulak macam bontot nak tercabut. Sebab serius sakit bontot bila duduk lama2 hehe. Tapi bila taksakit jalan macam biasa je.

    ReplyDelete
  6. cahaya: mmg, kalo nek tangga, pergh mengah je rasa kan. ni perut still kecik. kalo dah dekat2 due, tatau la. anyway, sila naik lift kalo tak larat ye :P

    vv: ooo, i kalo berdiri lama lenguh. tak tahan. mmg kene duduk

    ReplyDelete
  7. when we are officially TTC, everywhere i turned, there shall be pregnant ladies with their belly bursting up, kinda like mocking me. <--- SO TRUE!
    hahahaha

    adik ipar aku pun perot kecik, dah 8 bulan baru aku nampak perot dia. kdg2 perot kecik tak bermakne baby tu kecik sgt kdg2 Entah la it just meant to be kecik. bila keluar weight nya normal je pulak. ko penah tgk kat astro health discovery tu tak yang "i didnt know i was pregnant" tu? itu lagi laa taklojik, badan mcm biase rupenye2 pregnant! yang beza org tu ckp peha dgn pinggul dia je membesar. perot mcm biasa. tattau mcm mana leh takprasan ada baby. (period pun mcm biasa sbb die on birth control) hmm kuasa Allah :-| subhannallah..

    ReplyDelete
  8. ada skali tu aku nampak sorg minah ni aku rase die mmg baru kawin kot and terus pregnant..die nye perot tu mmg xbrape nampak sgt sbb nampak mcm baru 4 bulan mcm tu kot..tapi aku rase tak perlu kot jalan mendada2 sambil tunggek2 kan perot ke depan sbb nak gitau satu dunia dia pregnant hehehe...tattau la kalau jalan mcm tu yang selesa tapi it looks like dia mcm bangga gila la die pregnant :P sebab sambil jalan mcm tu sambil sengeh2..aku pun takpaham..ko mcm tu tak? hahaha...eh aku ckp org kang aku pgnant aku pun jalan mcm tu tak? hHahahahhaa

    ReplyDelete
  9. itula. doc pun cakap, perut kecik takpe, yg penting baby sihat. aku tak penah tgk cite tu. sbb aku tak amik discovery channel. ok, confession sket, aku tak suke tgk tv. hahahah. penah ko jumpe org cam aku?

    jalan sengih2 cam kerang busuk tu org gila kot. takde gile aku nk jalan cenggitu. stakat ni aku rasa aku jalan ok lagik. cume kalo bawak barang kiri kanan, hah, tu mcm terkengkang2 gak la sket sbb nk balance perut lagik. hahahhaha

    ReplyDelete
  10. Yeah,sgt betul part when ttc tu kiri kanan depan belakang nampak mak buyung je.agak stress pikir,bila time aku ni.huhu.bila dah pregnant,wpun dah masuk 7 bulan,rasa biasa je.cuma sangat cepat letih compare to before.bila rasa camtu baru sedar diri mengandung.hehe.

    ReplyDelete