Monday, March 26, 2012

Tanamera @ Shaklee?

ok,

sekalik lagik aku ragu2. tanamera atau shaklee?

aku berat dekat shaklee, sbbnye murah sket. RM100 je. tanamera sampai 360! gile kejadah?

laki aku berat dekat tanamera.

tolongggg... sesape bole bantu?

ps: gynea aku tak support shaklee sbb katanya shaklee support israel, then aku pun google, sekalik betul la! click sini,

tak sanggup plak aku nk makan darah seislam. meaning, mmg kene reject terus la shaklee tu. haiyaaaaa.

so, we are back to square 1. takde keputusan lagik. nk beli ape nihhhh? aku dah la kedekut, hahahahha

16 comments:

  1. tanamera..??tk pernah dgr pun..

    ReplyDelete
  2. Kalau ros tanamera, sbb die pun xde effect bby dlm pntg atau kuning.. Mmg mahal tp feedback bgus.. Shaklee xsilap yg rm100 tu tahan brapa mggu jer rasanya.. Untuk 44hari rasanya rm2++ jgak.. :) kalau si asben bg amek tanamera oklah.. Support produk malaysia.. Hihihi...

    ReplyDelete
  3. tanamera pun bagus gak.. xde jamu2.. baca kat blog redmummy pun dia ckp produk ni best..

    baru tau shaklee support israel.. mcm nak kensel le pulak dah.. adeh.. mujur lum beli lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoh..baru tau pasal shaklee tu..
      thanks for info..
      abes yg ni, tak sambung dah..

      Delete
    2. so camne u makan shaklee? ok tak? sbb die mmg vitamins kan bukan jamu2 or herbs

      Delete
  4. i sokong tanamera! tapi berkira2 utk leesa formula premium confinement jugak.. masih kompius huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn... napela confinement set sangat mahalll? haiiii

      Delete
  5. Pakai tanamera lah. Saya dah guna tanamera ni. Sekarang masih dlm pantang. Tapi mmg bagus pun. Perut i dah kempis beb. Susu pun banyak. Minyak kelapa dara dia..... Bagus bangat.... I suka tanamera..... Thanx TANAMERA.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeh. ramai dah suggest tanamera. nnti igt nk opt yg tu gak

      Delete
  6. Actually Keneseth Israel is Shaklee Distributor who use their bonus to fund Israel.

    they are also Amazon's affiliate.

    http://kic.myshaklee.com/us/en/shop.s.html --> affiliate link Keneseth (Shaklee)
    http://www.amazon.com/?_encoding=UTF8&tag=kesethiscom-20 --> affiliate link Keneseth (Amazon)

    http://www.shaklee.com ---> website Shaklee US
    http://www.amazon.com ---> website Amazon

    pape pun to use & support produk tempatan is way better :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tetima kasih untuk pencerahan

      Delete
  7. salam sis,sya ni consume shaklee dh lma dh..dn terbukti shaklee mmg bagus sgt..bla terbaca info ni..sya jd besalah sgt2 sbb sya ni mmg anti israel smpai mcD pn dh brapa bln x mkn sbb boikot punye psl..dan ade lg la brg yg sya boikot...hehehe..ini pendapat sya la,bla tgk website tu,logo tu tulis shaklee distributor maknanya org tu adalah pengedar shaklee di mna bonus yg dia dpt disalurkan ke israel dan bkn dari company shaklee sndri...
    ini pendapat sya la tp klau sya salah harap dpt di betulkan...
    salam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.
      Sy xberapa jelas dgn shaklee jd sy tak tahu.
      Time kasih utk pencerahan ye

      Delete
  8. read here....
    faham kan & baru buat kesimpulan..
    terima kasih...

    http://suzieahmad.blogspot.com/2013/01/shaklee-israel.html

    ReplyDelete
  9. Dear suzie.

    Do u really think that all malaysian are as well verse of shaklee as u r? The answer is no. Hence when we stumble across the said link, ditambah pulak dgn nasihat yg diberi oleh gynea, obviously terkesan yg shaklee support israel. If not, good then.

    jadi tak perlu masuk umah org dan sentap. sekurang2nya berilah salam. kita org islam.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  10. saya pun pernah juga buat entry di blog saya & luahkan pendapat saya (our blog, memanglah ruang utk kita suarakan pendapat kita). Tapi ada juga yg tersentap dengan post saya tu & terus mcm banned saya...setiap kali saya menjenguk ke blog dia & beri kata2 yg manis tak pernah dibalas lagi padahal org lain blh je dia balas. Apa sebenarnya masalah mereka nak tersentap dgn post yg kita buat di dlm blog kita sendiri? Sedangkan kita tak mention nama anybody & kita sendiri masih was2 dgn meletakkan question mark (?) pada tajuk entry kita...bermaksud kita tak kata benda tu 100% salah, cuma nak meluahkan pendapat & meminta pandangan.
    Memang betul tu, masuk rumah orang tak perlulah nak tersentap dgn tuan rumah sebab kita tak paksa pun dia masuk & baca entry tu...masing2 ada pendapat & pilihan masing2, so do respect others...
    Kalau dah dikatakan produk ni support Israel, kalau kita was2 kita ada hak nak elakkan & tak menggunakannya terus, so apa hak org nak paksa juga kita guna? Sabar ye Any :)

    ReplyDelete